Otvoren poziv za dizajnere/ice | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Otvoren poziv za dizajnere/ice

Pozivaju se autori/ce i autorski timovi koji djeluju u području dizajna na prijavu rješeja izložbenog prostora ciklusa izložbi u sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice.

ROK: 10.07.2019

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje poziv za oblikovanje trodijelnog ciklusa izložbi Dizajn u gradu. Poziv se prije svega odnosi na dizajnere/ice i timove s iskustvom u domeni prostornih intervencija ili produkt dizajna, ali i dizajna u cjelini. Potrebno je izraditi idejno i izvedbeno rješenje dizajna modularnog sustava izložbenog postava koji će se primjenjivati za potrebe održavanja tri izložbe koje su dio projekta Centar obikovanja svakodnevice.

Projekt pod nazivom Centar oblikovanja svakodnevice (COS) dvogodišnji je projekt Hrvatskog dizajnerskog društva u partnerstvu s udrugom Bacači Sjenki, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), Muzejom za umjetnost i obrt (MUO) te Gradom Zagrebom. Putem dvogodišnjeg projekta istražuju se mogućnosti i stvaraju preduvjeti za razvoj novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi. 

Od prijavitelja se ne očekuje da prilažu gotova rješenja izložbenog postava, već da prezentiraju profesionalni referentni portfolio kojim će dokazati svoj pristup te kreativni i istraživački aspekt kojim konkuriraju među ostalim prijaviteljima, biografiju, motivacijsko pismo, ponudu te dostaviti dokaz o stručnoj sposobnosti.

Više o projektu, uvjetima i načinu prijave potražite u cjelovitom tekstu natječaja. 

Rok za prijavu je 10. srpanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 01.07.2019