Otvoreni laboratorij dokolice | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Otvoreni laboratorij dokolice

Program Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa Riječanima donosi četiri D-I-Y radionice kroz koje imaju priliku usvojiti nova znanja i vještine.

15.09.2018 - 16.09.2018 , Rijeka - Cvetkov trg, Rijeka - Korzo

FOTO: Vox Feminae

  • A
  • +
  • -

Riječka udruga Drugo more i zagrebačka udruga za razvoj uradi-sam kulture Radiona.org pozivaju na dvodnevno druženje u "otvorenom laboratoriju dokolice" pod nazivom Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa, koje se odvija u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

"Laboratorij" je na raspolaganju građanima u subotu, 15. rujna, na Korzu ispred zgrade Filodrammatice, i u nedjelju, 16. rujna, na Cvetkovom trgu u riječkom naselju Drenova, oba dana od 11 do 14 sati

Program kojim se potiče djelovanje samih građana sastoji se od četiri zanimljive radionice. Na radionicu Popravi svoju mašinu! građani mogu donijeti svoje neispravne uređaje i naučiti, uz pomoć stručnog vodstva, kako da ih sami poprave. Polaznici radionice Textil{e}tronics izrađivat će svjetleću narukvicu od tekstilnih materijala i posebnog konca koji provodi struju. Polaznici će svladati osnove elektronike i naučiti što je to LED dioda i kako napraviti strujni krug, pri čemu ne trebaju imati nikakvo predznanje u elektronici.

Polaznici radionice 3D printanje olovkom upoznat će se s osnovama 3D printanja uz pomoć olovke koja printa dvodimenzionalne i trodimenzionalne objekte, poput bedževa, okvira za naočale i sl. Konačno, za one malo naprednije tu je radionica Kolektivno mapiranje i alternativne kartografije, na kojoj će polaznici, koristeći internetsku platformu OpenStreetMap i njezine alate, učiti o osnovama mapiranja i stečena znanja primijeniti na njima zanimljivim mjestima u Rijeci. 

Voditelji radionica su Goran Mahovlić, Deborah Hustić, Paula Bučar i Damir Prizmić. Sudjelovanje na radionicama je besplatno i svi im se svojim dolaskom mogu slobodno priključiti.

Više o programu i radionicama saznajte na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.09.2018