Otvoreni termin | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Otvoreni termin

Otvoren je poziv za izlaganje u Apoteci - prostoru za suvremenu umjetnost, namijenjen umjetnicima i kustosima, povjesničarima umjetnosti, posebno mlađoj generaciji i lokalnim umjetnicima.

ROK: 30.04.2021
  • A
  • +
  • -

"Otvoreni termin" nova je programska jedinica Apoteke - prostora za suvremenu umjetnost, formirana u želji za stvaranjem novih mogućnosti za izlaganje, realizacijom programa, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse. Poziv je usmjeren svim zainteresiranim umjetnicima i kustosima, povjesničarima umjetnosti, posebno mlađoj generaciji i lokalnim umjetnicima, te studentima likovnih akademija, kako bi u okviru programa Apoteke mogli upoznati, pratiti i javno predstaviti njihov rad.

Ovom gestom Apoteka želi postati otvoreni prostor i pružiti podršku mladim umjetnicima za izlaganje te produkciju rada i izložbe. Na taj se način umjetnicima, umjetničkim projektima i ostalim sudionicima u nedostatku financijskih i prostornih uvjeta omogućava i osigurava adekvatna financijska i tehnička podrška. Otvoreni termin ne mora nužno rezultirati izložbom, već prezentacijom, predavanjem, razgovorom, performansom.

Prijave su otvorene do 30. travnja 2021., a šalju se isključivo u elektronskom formatu (ne veće od 20 MB) na e-mail s naznakom Otvoreni termin 2021. 

Apoteka će u okviru mogućnosti snositi troškove honorara umjetnika/ce, dio produkcijskih troškova i organizaciju/realizaciju izložbe (transport radova, postav, smještaj, deplijan, promocija) u dogovoru s odabranim prijaviteljem i potrebama projekta.

Detaljne upute za prijavu potražite na službenim stranicama Apoteke.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.03.2021