Otvoreno promišljanje zla | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Otvoreno promišljanje zla

Izložbom DZZ - Debela i zla zmija Luka Kedžo pokušava otkriti što je sve moguće učitati u naoko univerzalno razumljive pojmove.

12.10.2017 - 22.10.2017 , Zagreb - Galerija SC-a
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 12. listopada u sklopu programa Oni dolaze… u Galeriji SC izložbom DZZ - debela i zla zmija predstavlja se umjetnik Luka Kedžo. Otvorenje izložbe predviđeno je za 20 sati

Kako stoji u predgovoru Ane Škegro, Kedžo ovom izložbom "pruža uvid u svoja razmišljanja o zlu", pritom odbijajući ponuditi egzaktne odgovore na bilo koje od otvorenih pitanja. "Takvim pristupom", ističe Škegro, "Kedžo pokušava otkriti što sve možemo učitati u određene, općenito smatrano univerzalno razumljive pojmove."

Oni dolaze… projekt je čiji je cilj promovirati mlade autore koji još nisu ili su tek napustili sustav Akademije te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnička "scena" izvan nje. Također, umjetnici na projektima rade s mladim povjesničarima umjetnosti i kustosima koji im pomažu zajednički realizirati samostalne izložbe. Uz praktičan rad naglasak je tako na komunikaciji i razvijanju veza unutar novih umjetničkih i kustoskih generacija.

Izložba je otvorena do 22. listopada, radnim danom od 12 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati, a detaljne informacije dostupne su na sljedećoj poveznici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 10.10.2017