Otvoreno svima, a posebno mladima | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Otvoreno svima, a posebno mladima

Započela je sezona edukacija o filmu, a Blank_filmski inkubator poziva na prijave na čak pet radionica.

  • A
  • +
  • -

Blank je filmski inkubator registriran 2003. kao neprofitna udruga koja se bavi filmskom produkcijom, filmskom i medijskom edukacijom te multimedijalnim projektima. Pokretač je donacijske akcije Rentaj anđela, međunarodne razmjene filmaša Tko to tamo snima i filmskog foruma Filmska mreža, besplatne otvorene platforme koja ujedinjuje filmaše i omogućuje pretraživanje ponude i potražnje filmskih poslova, glumaca, filmaša svih profila i djelatnosti, usluga i potreba.

Filmonaut je, uz Hrvatski filmski ljetopis, jedna od dvije domaće publikacije specijalizirane za film i filmsku kritiku, a kao projekt odnosno medij proizašao je iz Blanka. U Kulturpunktovoj rubrici Kinemaskop možete čitati intervju s Tamarom Kolarić i Mariom Kozinom, urednicima časopisa.

Blank je član Hrvatskog filmskog saveza, Mreže mladih Hrvatske i European Documentary Network, a otvoren je svim građanima, posebice djeci i mladima.

Ove godine Blank organizira pet filmskih radionica: početnu filmsku radionicu za građanstvo (prijave se primaju do 5. studenog, a voditelji su Sonja Tarokić, Dario Juričan, Hana Jušić, Toni Skorić Daniel Bakotić), srednjoškolci za srednjoškolce (prijave se primaju do 7. studenog, voditelji su Leo Vitasović, Fran Grgić, Tin Rajković, Rajna Racz Dalia Alić), početnu filmsku radionicu za umirovljenike (prijave do 5. studenog, voditelj je Dario Juričan), početnu filmsku radionicu za djecu (prijave do 8. studenog, voditelj je Igor Jelinović) te naprednu radionicu digitalne montaže (prijave se primaju do 8. studenog, a voditelj je Toni Skorić).

Više o radionicama potražite na istaknutim linkovima ili na službenoj stranici udruge.

M.M. / Blank

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 24.09.2013