PACT Zollverein rezidencijalni program | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

PACT Zollverein rezidencijalni program

Ova stipendija koja poriva troškove smještaja i rada u Essenu, namjenjena je plesačima, performerima, novomedijskim umjetnicima i glazbenicima.

17.11.2011 - 12.12.2011
  • A
  • +
  • -

PACT Zollverein, centar za izvedbene umjetnosti i koreografiju iz Essena, od 2002. podupire rezidencijalne progrme razvoja umjetničkih projekata i produkcije. Ovaj rezidencijalni program otvoren je za profesionalne umjetnike koji se bave plesom, performansom, novomedijskom umjetnosti i glazbom. Odabranim izvođačima nudi se prostor za rad i smješta. S obzirom na individualne potrebe, rezidencijalci mogu iskoristiti različite oblike produkcijske podrške PACT Zollvereina, kao što su dramaturgija, tehnička pomoć, menadžiranje projekta i oglašavanje. Zahvaljujući potpori Ministarstva Obitelji, djece, maldih, kulture i sporta Pokraine Sjeverna rajna – Vestfalija, umjetnicima na ovom rezidencijalnom boravaku dodijelit će se potpora dostatna za pokrivanje životnih i putnih troškova. Ovaj tip rezidencijalnog boravka i financijske potpore dva puta godišnje dodjeljuje međunarodni žiri. 

Rezidencijalan boravak uključuje studijski prostor za rad, smještaj, tjedni džeparac za sve participante u projektu (najviše šestero ljudi), troškove jednog putovanja po participantu do i od PACT Zollverein, tehničku opremu, probe na pozornici s profesionalnom tehničkom potporom, dnevnu profesionalnu nastavu te profesionalno savjetovanje za fundiranje, menadžiranje te odnose s javnošću. Rezidecijalan boravak ne uključuje nužno javno prikazivanje. 

Prijave moraju uključivati popunjeni aplikacijski formular, kratko motivacijsko pismo, opis projekta, umjetnikov sažetak projekta ne duži od deset redova, CV svakog tko sudjeluje u te CD ili DVD sa snimkom rada. Tako popunjena prijava šalje se poštom na PACT Zollverein Residenzen, Katharina Charpey, Bullmannaue 20a, D-45327  Essen, Germany. 

Na PACT Zollvrein rezidencijalni program moguće se prijaviti do 12. prosinca

Više informacija kao i prijavni formular potražite ovdje

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 17.11.2011