Palach, Filodrammatica, Hartera | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Palach, Filodrammatica, Hartera

Razgovor sa zainteresiranom javnošću o novom modelu upravljanja prostorima Palacha, dijela Filodrammatice i Marganova (Hartera) održava se u srijedu, 10. travnja, u 14 sati.

10.04.2013 - 11.04.2013 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

Odjel gradske uprave za kulturu i Sveučilište u Rijeci proteklih su godinu i pol dana, prvo kroz neformalnu suradnju, a kasnije i formalno tijekom projekta USSUD, kreirali novi model razvoja korištenja materijalnih i financijskih resursa u cilju unaprjeđivanja nezavisne i studentske kulturne scene.

Sam projekt USSUD temelji se na ekstenzivnom empirijskom istraživanju studentskih potreba u kulturi ali i na izravnom uvidu Odjela za kulturu za potrebom snažnije podrške riječkoj nezavisnoj sceni. Kao rezultat istraživanja, radionica, razgovora i okruglih stolova održanih u okviru USSUD-a iskristalizirao se model koji je u najkraćim crtama predstavljen na konferenciji za medije 20. veljače 2012. u klubu Palach, te je potom uvršten i u nacrt Strategije kulturnog razvitka Grada Rijeke 2013.-2020. koja se ovih dana dopunjava i upućuje Gradskom Vijeću na usvajanje.

Nacrt Strategije kulturnog razvitka Grada Rijeke 2013. – 2020.Taj model predviđa partnersko upravljanje i korištenje prostora Palacha, dijela Filodrammatice i Marganova (Hartera) od strane Studentskog kulturnog centra, novoosnovane sastavnice Sveučilišta u Rijeci i predstavnika nezavisne kulturne scene koji će biti odabrani putem natječaja.

U ovaj projekt i SKC i Odjel za kulturu ulažu znatne financijske, ljudske i prostorne resurse, kako bi stvorili ozbiljno, profesionalno upravljano kulturno žarište, koje će se na partnerskim temeljima razvijati sljedećih godina, imajući u cilju maksimalno ojačavanje umjetničkih, upravljačkih i financijskih kapaciteta nezavisne i studentske kulturne scene.

Javna tribina organizira se kako bi se sva zainteresirana javnost i potencijalni interesenti za korištenje ovih prostora dodatno informirali o detaljima novog modela upravljanja, kako bi predstavnici Odjela za kulturu i Sveučilišta čuli razmišljanja i sugestije predstavnika nezavisne scene i studenata, te kako bi se zajedničkom diskusijom, međusobnim informiranjem, pitanjima i odgovorima, unaprijedio ovaj projekt uoči javnog natječaja.

Projekt, odnosno novi model upravljanja prezentirat će pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar i prorektorica za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta u Rijeci dr.sc. Snježana Prijić-Samaržija.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 10.04.2013