Paradoks suvremenog svijeta | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Paradoks suvremenog svijeta

Mlada akademska umjetnica Sanja Jureško predstavlja svoj ciklus radova pod nazivom Tišina.

23.05.2016 - 27.05.2016 , Zagreb - Greta

U ponedjeljak, 23. svibnja 2016. u 20 sati u Galeriji Greta, otvorenje je izložbe Tišina mlade akademske umjetnice Sanje Jureško.

"Vid, sluh, njuh, okus i dodir naša su primarna osjetilna područja i ishodište spoznaja o svijetu koji nas okružuje. No, što se dogodi kada ih prigušimo ili u potpunosti anuliramo? Živimo u svijetu prezasićenom bukom informacija. Svaki dan smo bombardirani podražajima najrazličitijih vrsta. Takvo okruženje dovelo je do paradoksa da se u suvremenom svijetu bavimo apsolutno svime, samo ne sami sobom. Tko smo, što smo, što nas čini jedinstvenim individuama…? Tim pitanjima bavi se akademska slikarica Sanja Jureško u svom ciklusu radova pod nazivom Tišina", pišeu predgovoru Sonja Švec Španjol.

Sanja Jureško rođena je 14.07.1990. u Rijeci. Magistrirala je slikarstvo na Akademiji Likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača, u lipnju 2015.godine. Svoje slike izlaže na mnogim izložbama, sudjeluje je na brojnim likovnim radionicama, seminarima i umjetničkim međunarodnim rezidencijalnim programima. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 27. svibnja 2016., a može se pogledati svaki dan od 17 do 20 sati.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 18.05.2016