Paralelni program BQ4 | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Paralelni program BQ4

U riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti gostuju slovenski kustosi Tevž Logar i Mara Vujič

18.11.2011 , Rijeka - Muzej moderne i suvremene umjetnosti (MMSU)
  • A
  • +
  • -

U petak 18. studenog u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u 18 sati održat će se predavanje i razgovor s Tevžom Logarom iz ljubljanske Galerije ŠKUC, na temu performativne fotografije nizozemskog umjetnika Ulaya. U 18:45 slijedi predavnje Mare Vujič iz ljubljanskog festivala Mesto Žensk o programu performansa na tom festivalu. Predavanja slovenskih kustosa dio su popratnog programa manifestacije Bijenale kvadrilaterale koja se od 11. studenog do 23. prosinca održava u Rijeci. 

Tevž Logar je kustos i umjetnički direktor Galerije ŠKUC u Ljubljani. Predaje povijest umjetnosti 20. stoljeća na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Naglasak njegovog izlaganja je izložba Become nizozemskog umjetnika Ulaya u ŠKUCU, 2009., koja je obuhvatila Ulayeve performativne fotografija s početka 70-ih. Posjetitelji ovog predavanja saznat će o odnosu performativnog i fotografskog medija, suradnji kustosa i umjetnika, o nastajanju izložbe, o Ulayevom umjetničkom putu prije susreta s Marinom Abramović  te o njihovom zajedničkom radu. 

Mara Vujič je nezavisna kustosica i umjetnička direktorica međunarodnog festivala suvremene umjetnosti Mesto žensk u Ljubljani. Mara Vujić će ovom plilikom publiku provesti kroz ovaj festival, koji je od osnivanja 1995. usmjeren na promociju žena u umjetnosti te ju upoznati s načinima biranja i oblikovanja festivalskog programa, s naglaskom na program performansa.

Predavanja će biti popraćena izložbom Milijane Babić, Lijepa naša domovina / Radni dan u Galeriji SIZ koja se otvara 18. studenog u 20:30 sati.

Detaljne informacije o Bijenalu kvadrilateralu dostupne su na istaknutom linku

Foto: Marina Abramović i Ulay, Breathing in and breathing out 

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 17.11.2011