Participativna Pogonova sezona 2020. | kulturpunkt

Participativna Pogonova sezona 2020.

Pogon poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se prijave za korištenje besplatnih termina i podršku javnim programima.

  • A
  • +
  • -

Participativna Pogonova sezona se kao ideja rodila 2018. godine, sa željom da se ostvari kvalitetnija i sadržajnija suradnja s korisnicima Pogona. Nakon 10 godina pružanja infrastrukturne podrške brojnim organizacijama, umjetnicima i inicijativama, Pogon je želio učiniti dodatan iskorak i krenuti u su-kreiranje sadržaja sa svojim korisnicima.

Tako smo 2019. godine proveli pilot Participativnu sezonu koja se upravo uspješno provodi i u kojoj testiramo nove oblike suradnje. U 2020. godini želimo nastaviti s ovom uspješnom aktivnošću kojom dodatno unapređujemo proces zajedničkog programiranja kulturnih i umjetničkih programa u Pogonu Jedinstvo, kako bismo krajnjim korisnicima (publici) ponudili još kvalitetniji sadržaj. 

O pozivu

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, sukladno Uvjetima za prijavitelje programa u sklopu Participativne Pogonove sezone, poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 15. studenog 2019. u 23:59 prijave za korištenje besplatnih termina i podršku javnim programima u Pogonu Jedinstvo u 2020. godini. 

Participativna Pogonova sezona dio je projekta „Svi za Pogon – Pogon za sve!“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Što se može prijaviti?

Prijaviti se mogu javni programi iz područja suvremene umjetnosti i kulture (izložbe, predstave, performansi, projekcije, instalacije, koncerti, radionice). 

Koje je vrijeme realizacije?

Participativna Pogonova sezona realizirat će se od siječnja do lipnja 2020. godine, a prema Kalendaru raspoloživosti za Participativnu Pogonovu sezonu u navedenom periodu. 

Napomena: Ukoliko prije početka dogovorenog termina prostor Pogona Jedinstvo bude nedostupan zbog početka rekonstrukcije odnosno realizacije projekta "Regionalni multifunkcijski centar Pogon Jedinstvo", Pogon će u suradnji s prijaviteljima nastojati pronaći adekvatan zamjenski termin ili prostor za realizaciju programa. 

Koliko će programa dobiti podršku?

Ovim pozivom bit će podržano maksimalno 5 javnih programa.

Koji su uvjeti?

Predloženi programi moraju odgovarati zahtjevima ovog poziva te biti u skladu s Uvjetima za prijavitelje programa u sklopu Participativne Pogonove sezone te Posebnim uvjetima korištenja Pogona Jedinstvo.

Javni program za krajnje korisnike (publiku) mora biti besplatan. 

Što je uključeno?

Odabrani programi mogu koristiti prostor i svu tehničku opremu. Za odabrane programe Pogon će osigurati dodatnu podršku u produkciji i promociji programa, u vrijednosti do 10.000,00 kuna po programu. 

Kako prijaviti program?

Projekti se mogu prijaviti isključivo putem formulara ovdje. Ogledni primjerak prijavnice možete preuzeti ovdje. Krajnji rok za prijavu je 15. studenog 2019. godine u 23:59.

Zbog uvijek mogućih tehničkih poteškoća savjetujemo da ne čekate krajnji rok za prijavu. 

Kako će se odabrati projekti?

Komisija za odabir programa će najkasnije 14 dana od roka za podnošenje prijava odabrati programe. Komisiju čine dvoje zaposlenika/-ice Pogona, jedna osoba iz koordinacije projekta “Svi za Pogon - Pogon za sve!” iz Saveza udruga Operacija grad te članice SU Operacija Grad odabrane putem Poziva. 

Rok za objavu rezultata ovoga Poziva je 15 dana od donošenja odluke o odabranim programima.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail Matee Munitić Mihovilović, koordinatorice programskih aktivnosti.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.10.2019