Patamuzika | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Patamuzika

Pioniri američke post-punk scene Pere Ubu uz podršku Tigrove masti nastupaju u Močvari.

03.11.2013 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Osnovani 1975. godine u Clevelandu (Ohio, SAD) nakon raspada jednako legendarnih no kratkotrajnih Rocket from the Tombs (njihovim raspadom nastali su i The Dead Boys), Pere Ubu su veoma brzo postali jedan od najutjecajnijih američkih rock bendova u povijesti. Prva dva albuma - The Modern Dance (objavljen 1978. godine) i Dub Housing (objavljen 1979. godine) - smatraju se antologijskim izdanjima kojima je bend postavio temelje post-punka kao žanra, zajedno s nizom bendova koji su istovremeno djelovali s druge strane oceana (Gang of Four, Joy Division, Wire, The Fall, PiL…).

Kroz turbulentnu i dinamičnu karijeru, bend je na okupu održao karizmatični pjevač David Thomas, dovoljno ustrajan da nam i nakon 37 godina rada ponudi novi album Pere Ubua . Objavljen početkom ove godine, The Lady From Shanghai, po reakcijama kritike i publike već je pozicioniran u gornji dom njihove diskografije, a mnogi ga proglašavaju i najboljim albumom benda u posljednjih deset godina.

Tigrova mast stvara instrumentalne kompozicije koje opisuju kovanicom "sufi trance punk". 

Koncert će se održati u nedjelju, 3. studenog, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice u pretprodaji je 110 kuna, a na dan koncerta na blagajni kluba 140 kuna. 

Ulaznice za koncert možete osvojiti ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 24.10.2013