Penzići - kustosi | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Penzići - kustosi

U sklopu festivala Ekstravagantna tijela koji se odvija u riječkom MMSU-u bit će održana izložba pod kustoskim vodstvom klubova starijih osoba i umirovljenika Rijeke.

24.03.2014 - 05.04.2014 , Rijeka - MMSU

Klubovi starijih osoba i umirovljenika Rijeke gaje tradiciju kulturnog, zabavnog i društvenog sadržaja za svoje štićenike. Neke od njihovih aktivnosti su kreativne radionice, sportske aktivnosti, druženja, glazba, ples, pjesništvo i recitali, kao i pisanje za web stranicu Penzići Rijeka.

Na prijedlog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti umirovljenici će sudjelovati na festivalu Ekstravagantna tijela projektom Penzići - kustosi. Umirovljenicima je prepušten izbor tema i odabir umjetničkih radova iz Zbirki muzeja. Odabrana je tema Žena u Zbirkama Muzeja, čime će se naglasiti uloga žena u umjetničkom izražavanju.

Umjetnici čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi: Zlatko Prica, Nikola Reiser, Lazar Vozarević, Carlo Ostrogovich, Predrag Peđa Milosavljević, Vladimir Udatny, Maria Arnold, Ivo Dulčić, Oton Gliha, Vlaho Bukovac, Carlo Sbisa, Ferdinand Kulmer, Sonja Kovačić Tajčević, Milena Lah, Frano Kršinić, Sandra Vitaljić, Mare Milin, Vlasta Žanić, Vladimir Gudac, Sanja Iveković.

Izložba će biti održana u MMSU-u od 24. ožujka do 5. travnja.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 21.03.2014