Percepcija i recepcija izvedbe | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Percepcija i recepcija izvedbe

Eye Sea I See projekt je Nikoline Medak započeo u sklopu završnog rada na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti.

24.11.2016 - 25.11.2016 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U okviru programa Male forme Studija za suvremeni ples, u petak, 25. studenog, s početkom u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, očekuje vas premijera predstave Eye Sea I See, autorice Nikoline Medak. U četvrtak, 24. studenog, s početkom u 20 sati, održat će se otvorena generalna proba te je ulaz slobodan.

Eye Sea I See projekt je započeo u sklopu završnog rada Nikoline Medak na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti, naziva "Manipulacija i usmjeravanje pažnje gledatelja". Kroz njega se autorica, u suradnji s izvođačicama, bavi pitanjem percepcije i recepcije izvedbe, odnosno položajem izvođača i gledatelja u izvedbenoj situaciji te načina na koje uloga gledatelja i njegova pažnja bivaju manipuliranima i vođenima kroz proces sudjelovanja u izvedbenom činu.

Predstava Nikoline Medak nastaje u suradnji s izvođačicama Unom Štalcar-Furač i Emom Crnić. Dramaturginja je Sunčica Anamaria Sodar.

Program Male forme Studija za suvremeni ples tradicionalno se otvara ka koreografskim eksperimentima plesača iz ansambla, ali i izvan njega. Pruža osnovne uvjete za istraživačko koreografski rad, produkcijsku i postprodukcijsku podršku te na taj način potiče i ohrabruje mlade, talentirane umjetnike na promišljeniji, a samim time i kvalitetniji plesni izraz. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 22.11.2016