Perforacije | kulturpunkt

Najave Festival

<

Perforacije

Udruga Domino od 5. do 21. rujna predstavlja bogat program festivala izvedbenih umjetnosti u Rijeci, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.

05.09.2013 - 22.09.2013
  • A
  • +
  • -

U fokusu programa su odnos ekologije i umjetnosti, introspekcije u plesu, glazbeni performansi te odnos kulturne politike i domaćih produkcijskih modela. Perforacije se održavaju u suradnji s Drugim morem u Rijeci, IKS festivalom u Splitu, Art radionicom Lazareti u Dubrovniku te Kulturom promjene u Zagrebu.

Posjetiteljima se nude već poznati brendovi festivala, kao što su Noć performansa, ove godine uz Zagreb i u Dioklecijanovim podrumima u Splitu, te Invazivna večera.

Niz premijera s ovogodišnjih Perforacija uključuje, među ostalim, i nove predstave Petre Zanki, Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, Ephemerals i Martine Nevistić, kao i mladog plesača i koreografa Brune Isakovića.

Uz izvedbeni program, važan segment festivala su i diskusije, okrugli stolovi te konferencija o kulturnim politikama i kulturnom zagovaranju. Domino na ovim područjima djeluje putem nekoliko mreža, a posebno putem Mreže za izvedbene umjetnosti koja uključuje devet organizacija iz raznih gradova Hrvatske, a cilj je poboljšati produkcijske uvjete organizacijama koje su dio nezavisne kulturne scene o čemu će biti govora na konferenciji u Splitu 10. rujna

Druga konferencija ovogodišnjih Perforacija održat će se 20. rujna u Zagrebu, u okviru europske mreže Imagine 2020 u suradnji s New economics Foundation iz Londona, a govorit će o umjetničkim praksama koje sadržajno uključuju pitanja klimatskih promjena.

Više potražite na službenim stranicama festivala.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 30.08.2013