Perforacije u Brestu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Perforacije u Brestu

Od 27. veljače do 3. ožujka Perforacije će se s programom "Contrefugue" predstaviti na festivalu DañsFabrik.

  • A
  • +
  • -
DañsFabrik je festival nastao u produkciji Le Quartza, jednog od najvažnijih francuskih kazališta, a koji je usmjeren na promoviranje suvremenih izvedbenih umjetnosti i demokratizaciju pristupa umjetnosti i kulture.

Popis umjetničkih imena iz Bugarske, Hrvatske, Makedonije i Slovenije predstavit će djela koja često prelaze granice između žanrova, čiji je rad sirov i izravan, ponekad ironičan i uvijek intrigantan. U nekim od ovih radova bit će jasno da uloga gledatelja nije samo ona  promatrača, nego također svjedoka i suučesnika, čak i počinitelja.

Željko Zorica iz Hrvatske će navesti publiku da mu jede iz ruku, a Petra Kovačić i Vlasta Delimar, također obje predstavnice hrvatske izvedbene scene, nježno će voditi svoje gledatelje kroz vizualna otkrića transformacije prostora. Via Negativa iz Slovenije i Ivo Dimchev iz Bugarske će se predstaviti tijela s ograničenjima i tijela posebne snage na pozornici a na zasebnim večerima će izvesti iznenađujuće koncerte. Mladi performer i likovni umjetnik iz Makedonije, Igor Josifov, će izvesti rad u trajanju od nekoliko dana, a mladi dvojac, Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović, iz grupe Soba 100 iz Splita, predstavit će djelo koje se dirljivo bavi s temama boli i sreće. Nagrađivani koreograf i plesač Matija Ferlin izvest će solo kojim istražuje um djeteta na kojeg ništa nije izvršilo utjecaj.
Izvor: Perforacije

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 03.02.2012