Performans po DJ-u | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Performans po DJ-u

U KSET-u nastupa Dan Deacon, meštar elektronske glazbe i kralj improvizacije, čovjek bogatog glazbenog opusa i bujne mašte.

21.05.2013 , Zagreb - KSET

Već kao student elektro-akustike i kompozicije kompjuterske glazbe izdao je tri albuma, ali i svirao u nekoliko bendova, poput Langhorne Slim u kojem je svirao tubu ili gitaru u grindcore bendu Rated R. Godine 2004. seli u Baltimore i zajedno s prijateljima osniva umjetnički kolektiv Wham City gdje u potpunosti daje svojoj mašti na volju i oko sebe okuplja vjernu masu obožavatelja.

Ono što razlikuje Dana Deacona od ostalih DJ-a njegov je live nastup tj. svojevrsni performans u koji redovito uključuje sve okupljene. Njegov entuzijazam i želja za stvaranjem, čini se, ne jenavaju jer je Dan stalno uključen u nekoliko različitih projekata. Najpoznatiji je po svojim, u najmanju ruku, netipičnim nastupima, specifičnom izboru instrumenata i sposobnosti da vješto kombinira nekoliko žanrova elektronske glazbe.

Nakon Teatra &TD 2010. i Terranea 2011. godine, vraća se po treći put u Hrvatsku, ovaj put u sklopu festivala Žedno uho. U gotovo deset godina karijere, izdao je osam studijskih albuma, a posljednji od njih America ovom će prilikom biti predstavljen zagrebačkoj publici.

Nastup američkog osobenjaka i elektronskog glazbenika zakazan je u klubu KSET za utorak, 21. svibnja, u kojem će premijerno nastupiti uz pratnju dva bubnjara i klavijaturista.

Cijena ulaznice u pretprodaji (Dirty Old Shop, Rockmark, Dallas Music Shop) iznosi 65 kuna, a na ulazu 80 kn.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.05.2013