Performativ kao izložba | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Performativ kao izložba

Kroz izložene materijale i tribine koje će slijediti, pokušat će se dobiti cjelovita slika urbane sredine Zadra, gledajući na njega kroz perspektivu nevezanu isključivo uz turizam.

17.11.2012 - 04.12.2012 , Zadar - Kneževa palača
  • A
  • +
  • -

Projekt započeo natječajem za couchsurfing u vlastitom gradu završava izložbom o projektu Performativ koja se otvara u subotu, 17. studenog u 19 sati u Kneževoj palači. Izložbu prate i dvije tribine, otvorene za javnost, koje će se održati 29. studenog (o društveno-kulturnim razvojnim strategijama Zadra) i 3. prosinca (o društveno-urbanističkim razlikama između centra i perifernih dijelova Zadra) u Boutique hostel Forumu.

U okviru projekta Perfomativ u Zadru, dvije su osobe zamijenile svoje stanove na četrnaest dana. Jedna je centar grada zamijenila životom u kvartu Bili brig, a druga svakodnevnicu Bilog briga centrom Zadra. Bilježile su svoje nove svakodnevnice u novom kvartu, kao i specifičnosti koje su primijetile uslijed promjene životnog prostora. Dokumentirale su nove stavove, osjećaje i saznanja vezana uz svoj grad i novu okolinu. Izložba u Kneževoj palači, otvorena do 4. prosinca, izlaže dokumentaciju razmjene prikazujući reakcije sudionika na novu sredinu unutar istog grada. Izložene su njihove svakodnevne bilješke i fotografije te video intervjui snimljeni po završetku razmjene. Kroz izložene materijale i tribine koje će slijediti, pokušat će se dobiti cjelovita slika urbane sredine Zadra, gledajući na njega kroz perspektivu koja nije vezana samo uz turizam.

Performativ je autorski projekt Udruge mladih muzeologa Kontraakcija, koji se realizira preko platforme SU Klubtura te uz partnerstvo zadarske udruge Šigureca.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.11.2012