Performing Ilica | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Performing Ilica

HDLU poziva sve suvremene umjetnike i umjetnice da svojim radovima reinterpretiraju Ilicu i odgovore na neke od suvremenih izazova obilježenih promjenom centra grada.

ROK: 25.08.2020

Jednodnevno događanje Hrvatskog društva likovnih umjetnika "Performing Ilica" koje se realizira u sklopu projekta Q’ART 2020. i EU projekta CreArt, poziva sve suvremene umjetnike i umjetnice da svojim radovima reinterpretiraju ili odgovore na: mogućnost susreta i društvene interakcije na ulici; probleme potresa, cijene najmova i uvjeta rada koji definiraju život stanovnika grada; aspekte boravaka u mallovima ili u otvorenim prostorima; modele transformacija grada umjetničkim djelima.

Umjetnicima i umjetnicama pozivatelj preporuča da predlože performanse, akcije, happeninge, zvučne instalacije, uprizorenja i intervencije te sve druge vrste suvremenih umjetničkih praksi u formatu koji obavezno uključuje interaktivnost između umjetnika/ica, posjetioca/iteljica programa i ostalih dionika projekta Q’ART 2020. Cilj je događanja, navodi se u pozivu, "da umjetnici i umjetnice svojim izvedbama doprinesu ne samo umjetničkoj izvrsnosti čitavog projekta, već i da atraktivnošću i interaktivnošću podignu vidljivost događanja i generiraju novu vrst publike unutar projekta".

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a koji žive u Gradu Zagrebu, koji su u njemu rođeni ili aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni.

Odabranim umjetnicima/umjetnicama Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a koji žive u Gradu Zagrebu, koji su u njemu rođeni ili aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni.

Odabranim umjenicima/ama osiguran je honorar u iznosu od 500 eura neto te promocija i predstavljanje umjetnika/ce i rada.

Poziv je otvoren do 25. kolovoza 2020., a više detalja o uvjetima prijave dostupno je na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.07.2020