Periskop 2021 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Periskop 2021

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop otvorio je poziv za prijave na sudjelovanje u programu umjetnicima_cama i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske.

ROK: 01.06.2021
  • A
  • +
  • -

Prostor Plus poziva umjetnice_ke i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave suvremenog plesa na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop 2021.

Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:

1. Recentne predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske

2. Novi horizonti - za radove suvremenog plesa u nastajanju ili završene predstave koji su prvi autorski radovi umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske

3. Lokalni_e autori_ce - za predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva s područja Rijeke i okolice

Periskop osigurava izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara_ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove te jedan topli obrok dnevno.

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop manifestacija je koja okuplja umjetnice_ke iz Hrvatske i inozemstva. Organizira je Prostor Plus, s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci. Ove se godine Periskop planira održati od 30. kolovoza do 6. rujna 2021. u Rijeci. Moguće su prilagodbe programa i termina festivala zbog okolnosti uzrokovanih bolešću COVID-19.

Prijave se zaprimaju do 1. lipnja 2021. Više informacija o Festivalu i prijavi za sudjelovanje potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 18.04.2021