Periskop 2022 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Periskop 2022

Otvoren je poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop 2022.

ROK: 02.06.2022
  • A
  • +
  • -

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop poziva umjetnice_ke i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave suvremenog plesa i novog cirkusa za sudjelovanje u ovogodišnjem programu. Manifestacija okuplja umjetnice_ke iz Hrvatske i inozemstva. Organizira je Prostor Plus, s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci. Ove se godine Periskop planira održati od 26. kolovoza do 2. rujna u Rijeci. 

Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:

  - recentne predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske

  - novi horizonti – za radove suvremenog plesa i novog cirkusa u nastajanju ili završene predstave koji su prvi autorski radovi umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske

  - lokalni_e autori_ce – za predstave suvremenog plesa umjetnica_ka/umjetničkih kolektiva s područja Rijeke i okolice

Prijave se zaprimaju putem obrasca na ovoj poveznici do 2.6.2022. Odabrane_i umjetnice_i ili umjetnički kolektivi bit će obavješteni o rezultatima natječaja putem e-maila najkasnije 15. lipnja 2022.

Periskop osigurava: izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara_ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.

Prijave se zaprimaju putem obrasca, a više informacija možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 2. lipnja.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 03.05.2022