Permakultura - revolucija pod krinkom vrtlarstva | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Permakultura - revolucija pod krinkom vrtlarstva

Na novim Subverzijama nastavlja se razgovor i gledanje filma Global Gardener.

11.10.2011 , Zagreb - AKC Medika

Permakultura je tema kojoj se Subverzije često vraćaju, jer predstavlja dobar primjer onoga što svakodnevno možemo raditi i pomaže nam pri dizajniranju životnog prostora, bilo da je riječ o graditeljstvu ili uzgoju hrane. Uostalom, permakultura se i bazira na dizajnu, odnosno shvaćanju područja u kojem živimo i što boljem imitiranju prirodnih procesa.

Publika će gledati i dokumentarni film Global Gardener - Permaculture with Bill Mollison iz 1991. u režiji Juliana Russella i Tonyja Gaileya. Nakon pogledana prva dva filma, na rasporedu su posljednja dva koja govore o permakulturi u hladnijoj klimi i urbanim sredinama.Bill Mollison
nas kroz četiri polusatna filma vodi kroz različita klimatska područja u svijetu, gdje u najtežim i gotovo nemogućim uvjetima uz pomoć lokalne zajednice i permakulturnih principa pretvara prave pustoši u područja bogata hranom. Način na koji to postiže objašnjava u detalje, no osim same proizvodnje hrane, ovaj pristup ima važnu društvenu ulogu, jer osnažuje lokalnu zajendicu i pomaže joj da preuzme inicijativu i svoj život u svoje ruke.

Početak je u 18 sati, ulaz besplatan, a donacije dobrodošle.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 06.10.2011