Persephone Miel | kulturpunkt

Natječaji Stipendija

<

Persephone Miel

Organizacija za medijske djelatnike poziva na natječaj za stipendiju za istraživačko novinarstvo.

ROK: 14.02.2014

Persephone Miel Fellowship, ogranak Pulitzerovog centra, u suradnji s Internewsom, neprofitnom organizacijom za poticanje lokalnih medija, otvara natječaj za prijavu na stipendiju namijenjenu novinarima, piscima, fotografima i radijskim producentima izvan SAD-a.

Cilj stipendije je omogućiti djelatnicima u medijima rad na željenim temama i pristup internacionalnoj publici. Prednost imaju teme zanemarene ili neobjavljene u mainstream medijima, specifične za lokalnu zajednicu iz koje autori dolaze. Pulitzerov centar u sklopu stipendije pokriva troškove puta u iznosu do 5 tisuća dolara te nudi međunarodnu platformu za objavu radova nastalih tijekom primanja sredstava. Posebno se potiču projekti koji kombiniraju tisak, fotografiju i video materijal. Selekcija se odvija na temelju relevantnosti teme i prijašnjih radova prijavljenih autora. 

Uz web prijavu zainteresirani trebaju priložiti opis projekta do 250 riječi, procjenu troškova, tri prijašnja rada, profesionalne reference (informacije o projektima i/ili pisma preporuke) i kopiju CV-a. 

Rok prijave na natječaj je 14. veljače

Više o uvjetima stipendije i procesu prijave potražite ovdje

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 07.02.2014