Pesničenje | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Pesničenje

Klub Močvara domaćin je drugog ovogodišnjeg Pesničenja, gdje će afirmirani i neafirmirani pjesnici, umjetnici i izvođači imati priliku predstaviti svoj rad.

13.10.2013 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Na novom Pesničenju, u nedjelju 13. listopada, nastupit će aktualni pjesnici i pjesnikinje, performeri, izvođači i kantautori iz Srbije i Hrvatske koji pišu i izvode van ustaljenih, afirmiranih poetskih krugova. U dva kruga čitanja neafirmirani autori će rame uz rame s poznatim autorima i autoricama u zanimljivim izvođenjima zagrebačkoj publici predstaviti najnovije stihove, tekstove i songove.

Pesničenje je trening aktivne poezije, nastao kao inicijativa grupe Škart 2008. godine kao pokušaj da se poezija približi publici jednim otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost izražavanja na sceni. Pesničenje se sastoji od mjesečnih festivala poezije, kao i drugih pjesničkih, izvođačkih i edukativnih inicijativa i poetskih provokacija, kao i izdavačke aktivnosti, a sve u cilju stvaranja i isprobavanja nove i drugačije forme dijaloga između različitih kultura, socijalnih grupa i individua. Već šestu godinu za redom, Pesničenje služi kao medij za promociju novih aktera poetske, umjetničke i kantautorske scene.

Neki od sudionika Pesničenja su: Dijana Ćurković, Milan Vukelić, Dean Indžić, Marijan Čakarević, Dino Škare MC Tremens, Slobodan Ivanović, Zlatko Majsec, Jelena Nidžović, Srđan Sandić, Ivan Šamija, Davor Ivanković, Ivan Laić Đango, Vid Jeraj, Mario Kovač

Ulaz je besplatan, a posjetitelji će tijekom večeri moći dobiti neko od tiskanih izdanja u ediciji Pesničenja. Također, pored najavljenih sudionika i sudionica, svi koji će željeti javno čitati svoju poeziju, mogu to slobodno učiniti kao pjesnici namjernici prijavom na licu mjesta.

Moderatori događanja su Mario Kovač i Marko Aksentijevič, dok će se za glazbeni program pobrinuti DJ Mario Kovač i Babilonci.

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 10.10.2013