Peti Clubture Forum | kulturpunkt

Najave Forum

<

Peti Clubture Forum

Ove će godine na trodnevnom druženju u Zadru Clubture Forum ugostiti više od trideset organizacija nezavisne kulture iz različitih dijelova Hrvatske.

14.06.2012 - 17.06.2012 , Zadar - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Peti Clubture Forum održat će se u Zadru od 14. do 16. lipnja u zajedničkoj suradnji Saveza udruga Klubtura i zadarske udruge Zadar snova. Osim svakodnevnih panela i diskusija koji su rezervirani isključivo za sudionike Foruma, od četvrtka do subote u poslijepodnevnim i večernjim terminima održat će se javne tribine te raznolik kulturno-umjetnički program. Kneževa palača, Crkva sv. Donata, Providurova palača te zadarsko Kazalište lutaka samo su neka od mjesta širom grada Zadra na kojima će se u te tri lipanjske večeri predstaviti filmaši, glazbenici, kazalištarci i ostali izvođači iz cijele Hrvatske. Ulaz na sva poslijepodnevna i večernja događanja je besplatan.

Velik dio programa čine umjetnici iz Zadra i šireg područja zadarske regije, poput bendova Semafor i sat (Zadar), Lice mista (Preko, Ugljan) i Feng shui (Pag). Također, u sklopu Foruma nastupaju i zadarski zaljubljenici u teatar Treća skupina zemljopinog rizika sa svojom već proslavljenom Predstavom bez imena. No ni filmofili neće biti zakinuti – zagrebačka udruga Otompotom u crkvi sv. Donata predstavit će iznimno duhovit program kratkih filmova pod imenom Uš - Festival uvodnih špica. Ako pak volite elektronske ritmove, pridružite  se u petak navečer kad će trojica iskusnih hrvatskih DJ-a zasigurno rasplesati prisutnu publiku i podići temperaturu već ionako toplih ljetnih zadarskih noći.

Zainteresirana javnost moći će prisustvovati javnoj tribini Uloga nezavisne kulture u razvoju grada Zadra, kao i okruglom stolu Kultura u medijima, koji će se održati u petak i subotu u poslijepodnevnim satima. Na javnoj tribini o položaju nezavisne kulture u Zadru, njezinoj (ne)vidljivosti i budućnosti govorit će Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport, Željka Tonković s Filozofskog fakulteta te Davor Mišković, predstavnik mreže Clubture, dok će u subotu u 20 sati mjesto kulture u medijima analizirati Milan F. Živković, predstavnik Ministarstva kulture RH, Vlatka Kolarović, urednica redakcije kulture na HTV-u, Mija Pavliša, urednica kulture t-portala, Boris Postnikov, glavni urednik Zareza, te Vatroslav Miloš, glavni urednik portala Kulturpunkt.hr.

Program su realizirali: Udruga Otompotom, Udruga Kontraakcija, Udruga LED, Udruga Vibra, Kulturpunkt, Mavena – 36 njezinih čuda i Treća skupina zemljopisnog rizika.

Više informacija o programu i sudionicima potražite ovdje.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 09.06.2012