Peti dan u Močvari | kulturpunkt

Najave Filmske večeri

<

Peti dan u Močvari

U sklopu Filmski večeri u Močvari, sada već klasična postava emisije Peti dan govorit će o mediju, umjetnosti i umjetnosti filma.

21.12.2015 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

“U blagdanskom ozračju, omiljena lica i glasovi za koje ste se vezali kroz protekle sezone nedvojbeno najpopularnije emisije Trećeg programa HRT-a - Dean Duda, Nadežda Čačinovič i Antonio Šiber pričat će o mediju, umjetnosti i umjetnosti filma; o njegovim dosezima i ograničenjima; vrhuncima i podbačajima; o odnosu filma prema drugim medijima i prema samome sebi; o ideološkim mu i političkim aspektima, ili pak onim čisto (sic?) umjetničkim. O filozofiji, psihologiji i neuroznanosti filma (što to pišem? nemam pojma o tome!); o proizvodnji, recepcijama i percepcijama… Jednom riječju, o svemu što ste ikad htjeli znati o seksu, ali vam je bilo neugodno pitati, pa ste zato to sublimirali u filmofiliju i nama došli u Močvaru”, stoji u najavi događanja.

Voditeljica programa koji će se održati u ponedjeljak, 21. prosinca s početkom u 20.30 je Mima Simić. Uz razgovor, na programu je i projekcija dokumentarca Lekcije tame Wernera Herzoga.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.12.2015