PhD-in-Practice | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

PhD-in-Practice

Bečka Akademija likovnih umjetnosti raspisala je poziv za prijave na doktorski program umjetničkog istraživanja.

ROK: 02.03.2021
  • A
  • +
  • -

Program PhD-in-Practice utemeljili su Institut za likovnu umjetnost i Institut za teoriju umjetnosti i kulturalne studije u Beču. Riječ je o doktorskom studiju koji omogućuje četverogodišnji rad na pojedinačnom umjetničkom projektu u kolektivnom i transdisciplinarnom okruženju. 

U fokusu programa nalaze se kritičke epistemologije koje su razvili feministički, queer, postkolonijalni, ekološki, postmarksistički i drugi emancipatorni politički projekti. Polazeći od ovih borbi, program umjetničkom istraživanju pristupa kao prostoru za pregovore društvenih, političkih, ekonomskih i kulturnih sukoba. Drugim riječima, istraživanje kroz umjetnost promatra se kao mjesto za susret različitih područja - akademskog, aktivističkog, visoko- i popkulturnog. smjernicama na tom tragu.

Program traje četiri godine, a uključuje razradu projekta u umjetničkom, teorijskom i analitičkom smislu. Na temelju pristiglih prijava, popunit će se četiri pozicije koje uključuju ugovor o radu te preseljenje u Beč. Usto, otvorene su prijave i za doktorante_ice bez financijske potpore, na položaj koji ne zahtijeva život u Beču.

Više detalja o uvjetima i načinu prijave dostupno je ovdje.

Rok za prijavu je 2. ožujak.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 02.02.2021