Pioniri minimalizma | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Pioniri minimalizma

Zagrijavanje za Izlog suvremenog zvuka ugostit će koncerte Philla Niblocka i Thomasa Ankersmita.

18.04.2017 - 19.04.2017 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Intermedijalni umjetnik, njujorški pionir minimalizma, 83-godišnji Phill Niblock koji i dalje intenzivno putuje i nastupa, nastavlja i proširuje svoju dugogodišnju suradnju s glazbenikom i skladateljem Thomasom Ankersmitom. Ankersmitov je glavni instrument Serge modularni sintetizator, kako u studiju tako i uživo, a područje istraživanja i djelovanja svakako su akustički fenomeni poput refleksija zvuka, infrazvučnih vibracija, otoakustičkih emisija i usmjerenih projekcija zvuka.

Tijekom svoje karijere duge 50 godina Niblock je komponirao isključivo za akustičke instrumente, a upravo je za ovaj suradnički projekt skladao glazbu za Ankersmitov sintetizator. Na zagrebačkom će koncertu oboje glazbenika predstaviti svoje nove solo radove kao i zajednički set. Glazbu prati projekcija Niblockovih filmova od kojih je većina relativno nepoznata odnosno rijetko prikazivana.

Ulaz na koncert 19. travnja u 21 sat u Velikoj dvorani Teatra &TD besplatan je. Dan prije, 18. travnja, u 19 sati održat će se artist talk s umjetnicima u kafiću Teatra &TD.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.04.2017