PIR - Pilotska revija | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

PIR - Pilotska revija

PIR - Pilotska revija održat će se tijekom TEST!0->1, međunarodnog festivala studentskog kazališta od 13. do 16. travnja.

10.02.2011 - 01.03.2011
  • A
  • +
  • -

Pilot (epizoda), također poznata i kao probna epizoda TV-serije izrađuje se kao proba, da bi se vidjelo hoće li serija "uspjeti" i hoće li se kasnije moći realizirati. Ona je prvi korak izrade neke televizijske serije. Televizijske kuće koriste pilote da vide je li sadržaj zanimljiv i određuju hoće li se moći uspješno nastaviti snimati i koristiti. Nakon što pogledaju "uzorak" serije također određuju vrijedi li uložiti novac i vrijeme na takvo što. Pilot emisije, s druge strane, mogu nekada biti javno emitirane u nastojanju da se testira eventualna buduća gledanost odnosno reakcije oglašivača. (izvor: Wikipedia)

Hrabro i pod geslom: "To je preinteligentno za hrvatskog gledatelja!" (riječi jednog  istaknutog hrvatskog producenta, prilikom odbijanja pristiglih pilota na javnu televiziju), pošaljite svoje odbijene pilote ili ih inspirirani povijesnim trenutkom tek napravite!

Rok za prijavu na natječaj je utorak, 01. ožujka. Svoje radove možete poslati na adresu: Festival Test! (Za PIR), Studentski centar, Savska cesta 25, 10000 Zagreb.

Točni termini održavanja PIR-a – Pilotske revije u kinu Europa, bit će objavljeni tijekom promotivnih aktivnosti za festival TEST!0→1.

Ideja i selekcija: Mario Kovač 
Organizacija: Ivana Percl + TEST!0→1tim. 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 10.02.2011