Pisac, stomatolog, dramaturg, scenarist | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Pisac, stomatolog, dramaturg, scenarist

U novom Cruisingu Srđan Sandić razgovara s beogradskim piscem Đorđem Miketićem o njegovom prvom romanu Paradajz i dosadašnjem radu u raznovrsnim područjima.

20.11.2018 , Zagreb - Klub Mama
  • A
  • +
  • -

U utorak, 20. studenog od 19 sati u MaMi u sklopu programa Cruising sa Srđanom Sandićem gostuje Đorđe Miketić.

S tim beogradskim piscem Sandić će razgovarati o njegovu prvom romanu Paradajz, scenarističkom i dramaturškom radu, ali i "stomatologiji, hrani, Beogradu u koji se vraća i Beogradu iz kojeg rado bježi".

Đorđe Miketić rođen je 1978. gpdine u Beogradu, a odrastao je u Gornjem Milanovcu. Srednju školu završio je u Charlestonu, Južnoj Karolini, a Stomatološki fakultet u Beogradu. Na istom fakultetu završava i specijalizaciju iz implantologije i oralne kirurgije, a kao stipendist švicarskog ITI Instituta nastavlja specijalizaciju iz istog područja na Sveučilišnoj klinici u Bonnu.

Ljubav prema književnosti i pisanju kod njega se razvijaju paralelno. Nekoliko godina je bio glavni urednik stručnog časopisa Stomatolog, pisao je blog, priče, pjesme. Do sada je objavio nekolicinu tekstova i pjesama u novinama i studentskim časopisima. Završio je studij književnosti na smjeru Literatura i komunikacija Fakulteta za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 15.11.2018