Pisanje za film | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Pisanje za film

Od veljače možete sudjelovati u drugoj sezoni KKZ-ove radionice pisanja za film koju vodi Višnja Vukašinović.

ROK: 31.01.2015

Za prijavu valja poslati sinopsis za kratkometražni film te jedan od sedam ponuđenih zadataka koji nadopunjuje priloženi sinopsis: 1) monolog, 2) dijalog, 3) pismo, 4) dnevnički zapis, 5) portret osobe, 6) priča ispričana slikama, 7) pjesma u prozi. Sinopsis i priloženi zadatak moraju imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se ±300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.

Prijave šaljite na adresu elektroničke pošte do 31. siječnja.

Radionica će se odvijati jednom tjedno od veljače do travnja 2015. Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će detektirati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako pronaći polazište s kojeg mogu sagraditi kvalitetan scenarij. Dvosatna tjedna sesija bit će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentora i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te napisati nove radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Višnja Vukašinović (Pentić) je filmska kritičarka i autorica, dobitnica diplome Vladimir Vuković Hrvatskog društva filmskih kritičara za najboljeg novog mladog kritičara 2011, sudjelovala je na Berlinale Talent Campusu 2013, a bila je i polaznica radionica Palunko. Napisala je i režirala mokumentarac Srećko Kramp – skica za portret.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.01.2015