Pisanje zavičaja | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Pisanje zavičaja

Prijaviti se mogu svi koji su zainteresirani za oblikovanje priče u formi scenarija ili sinopsisa, a poželjno je da kandidati/kinje imaju interes za pisanje na slengu ili narječju.

ROK: 26.09.2021
  • A
  • +
  • -

Strukovna udruga SPID - Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela objavljuje poziv za sudjelovanje u besplatnoj scenarističkoj radionici Pisanje zavičaja. Radionica će se održavati online tijekom listopada i studenog, pod vodstvom scenaristice Mateje Posedi. 

"Radionica otvara mogućnost pomnijeg promišljanja filmske priče smještene u konkretnu sredinu s bogatom osobnošću, bilo da je to kvart u gradu ili nepoznato selo u provinciji. U skladu s konkretnim odabirom mjesta radnje, radionica otvara mogućnost pisanja dijaloga na narječju ili slengu. Što veći odmak od književnog jezika, to bolje!", stoji u tekstu poziva. Naziv radionice označava potragu za raznovrsnim krajolicima, društvenim odnosima vezanih uz konkretnu sredinu te prepoznatljivim likovima. Budući da radionica polazi upravo od sjećanja i vraćanja u davno ili blisko proživljene trenutke, polaznike_ce će se poticati na upotrebu vlastitih iskustava i njihov razvoj u podlogu za filmski scenarij ili sinopsis (kratki sadržaj) te treatment (razrađeni sadržaj) za dugometražni igrani film. 

Radionica će se održavati jednom tjedno tijekom listopada i studenog (devet tjedana) vikendom u poslijepodnevnim terminima. Točan termin sastanaka utvrdit će se naknadno, u dogovoru s polaznicima. Prvi susret očekuje se 2. listopada 2021. godine.

Prijaviti se mogu svi koji su zainteresirani za oblikovanje priče u formi scenarija ili sinopsisa, bez obzira na prethodno iskustvo u filmskoj umjetnosti. Poželjno je da kandidati/kinje imaju interes za pisanje na slengu ili narječju, kao i želju za potragu za filmskim pričama u sebi i oko sebe.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju te nekoliko stvarnih događaja, tj. anegdota, detalja, motiva ili opisa likova s kojima biste voljeli krenuti u razrađivanje priče. Prijave se šalju putem maila, a na istu adresu moguće je uputiti i pitanja vezana za radionicu.
 
Rok za prijavu je 26. rujan, a polaznici će o rezultatima biti obaviješteni 25. rujna.
 
 
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 31.08.2021