Pitanje roda i prostora | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Pitanje roda i prostora

Sve i ona 1.1., izvedba mlade zagrebačke autorice Tare Ivanišević karakterizira prolaznost, jedinstvenost trenutka, nemogućnost kopiranja i ponavljanja bez promjena.

22.03.2018 , Split - Kocka
  • A
  • +
  • -

Sve i ona 1.1. izvedba je mlade zagrebačke autorice Tare Ivanišević koja se održava u četvrtak, 22. ožujka s početkom u 20 sati u galeriji Kluba Kocka u Domu mladih. Rad karakterizira "prolaznost, jedinstvenost trenutka, nemogućnost kopiranja i ponavljanja bez promjena, i tako dalje", realizira se u zatečenom prostornom i institucionalnom kontekstu, sastoji se od unaprijed određene strukture koja predviđa kombinaciju fiksnih i improviziranih elemenata, te tematizira pitanje roda, prostora i načina njegove realizacije u 21. stoljeću.

Tara Ivanišević rođena je 1990. godine u Zagrebu, gdje je 2017. diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, na Odsjeku za animirani film i nove medije. U svojim radovima često istražuje svojstva i mogućnosti različitih medija (izvedba, tekst, crtež, fotografija...) i kako se teme grade iz njih. 

Izvedbu organizira kolektiv queerANarchive u sklopu programa qIZLOŽBE

Više potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 21.03.2018