Pjesme u slikama | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Pjesme u slikama

Izložba 2D, 3D, 4D slike - pjesme presjek je umjetničkog stvaralaštva Mirjane Tomašević Dančević koje obilježava autorefleksivnost i tekstualizam.

02.05.2018 - 14.05.2018 , Zagreb - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi (Škola primijenjene umjetnosti)
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 2. svibnja u 19 sati u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu otvara se retrospektivna izložba Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom 2D, 3D, 4D slike - pjesme

"Retrospektivna izložba Mirjane Tomašević Dančević, svojevrsni je poprečni presjek njena dosadašnjeg rada, ali i rada u nastajanju. Izložba se u jednome svom dijelu temelji na izlasku umjetničkog rada u sferu utilitarizacije "pjesme", odnosno "slike-pjesme-priče" – kao kombinacije slike ili 3D objekta i riječi, u različitim materijalima umjetničkoga izraza", stoji u predgovoru izložbi Silve Kalčić

Izložba se temelji i na arhivskome i dokumentarnom pristupu umjetničkom djelu, koji proizlazi iz umjetničine svakodnevne životne prakse kao nastavnice u osnovnim i srednjim školama.

"Pojedini ciklusi radova tiču se odnosa unutrašnjega osjećaja i njegova vanjskog vizualnog i tekstualnog iskaza/odraza/otiska, mogućnosti da se intimu ili pak univerzalne priče o osjećajima i doslovno javno "nosi" (kad je riječ o povezivanju umjetnosti i modnoga dizajna). Drugim riječima, autorefleksivnost i tekstualizam bitne su odrednice rada Mirjane Tomašević Dančević", navodi Kalčić.

Izložba je otvorena do 14. svibnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 02.05.2018