P(j)esničenje u srcu Korčule | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

P(j)esničenje u srcu Korčule

U sklopu manifestacije ŠUŠUR! Festival od riči bit će održan putujući projekt, aktivni trening poezije Pesničenje.

11.08.2014 , Korčula - taraca Trepoce
  • A
  • +
  • -

Prilika je to da pjesnikinje i pjesnici, u apsolutnoj kategoriji, slobodnim stilom, odmjere svoje stvaralačke mišiće, predstave postignute rezultate i demonstriraju snagu i fleksibilnost. Sudionici će se mikrofona laćati po principu kružnog treninga, u dvije serije. Svoje pjesničke potencijale predstavit će poznati regionalni i lokalni, korčulanski autori. Za Vas treniraju i svoje radove naglas čitaju: Ružica Dević, Irena Delonga Nešić, Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar, Marko Tomaš, Ivan Velisavljević, Višnja Janošević, Bojan Marković, Aleksandar Nikolić, Marko Aksentijević, Tamara Bijelić, Jelena Vidović, Srđan Duhović, Darinka Krstulović, Tugomir Matić i drugi pjesnici namjernici. 

Dođite i aktivno podržite ovaj jedinstveni umjetnički performans, pljeskom ojačajte lokalne kapacitete i nabildajte svoje sive stanice. Posebna disciplina, "pjesnik namjernik", poslije svake runde, otvorena je za sve one koji bi svoje stihove pustili u svijet. Dobnih i rodnih ograničenja nema, sudjelovanje je neprocjenjivo, slušanje besplatno, prethodna rezervacija nije potrebna, a od opreme potrebno je samo - uho. Po završetku pjesničkog okršaja, program će se nastaviti uz nastup DJ dua Ewox i Tamarinsky koji će zabavljati okupljene do sitnih jutarnjih sati. 

Pesničenje je trening aktivne poezije začet 2008. godine u Beogradu kao pokušaj da se pjesništvo približi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni: pjesnicama i pjesnicima, novima i davnima, početnicima i slavnima, miljenicama i odmetnicima, divljakušama i prijestupnicima, osjetljivim i prevrtljivim, vrijednim i posustalim, ali svakako neodustalim! Kao putujući festival, P(j)esničenje je do sada predstavilo 1000 pjesnika u preko 20 gradova širom regije. Odlikuje se neposrednošću i brojnom posjećenošću, potiče predstavljanje novih autora i afirmiranje nekonvencionalnih vidova pjesničke prezentacije odskačući svojom dinamikom i šarolikom publikom od konzervativnih čitanja poezije.

ŠUŠUR! Festival od riči već treće ljeto, globalnim klimatskim i ekonomskim promjenama usprkos, donosi večernje književno i glazbeno osvježenje te promovira lokalne autore na autentičnoj i autohtonoj pozornici starog grada Korčule. Šušur! podsjeća na važnost kreativnosti u životu svakog pojedinca- Korčulanina i posjetitelja, gradeći platformu za slobodnu razmjenu iskustava i poznanstava na regionalnom nivou.

Pesničenje će biti održano 11. kolovoza na terasi Trepoce u Korčuli.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 08.08.2014