Pjesnička kronika nostalgije | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Pjesnička kronika nostalgije

Irski pjesnik Neil McCarthy u Zagrebu predstavlja zbirku Stopgap Grace koja označava kulminaciju desetogodišnjeg putovanja i rada autora.

23.03.2018 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U petak, 23. ožujka u 19 sati u klubu Booksa irski pjesnik Neil McCarthy predsatvlja svoju dugo očekivanu prvu zbirku poezije naziva Stopgap Grace. Zbirka je objavljena u nakladi izdavačke kuće Salmon Poetry, a predstavlja kulminaciju desetogodišnjeg putovanja i rada tijekom kojeg autor baca ponekad dirljiv, a ponekad kritički pogled na otok koji je napustio.

"Neil nam je jako drag gost i ovo je treći puta da ćemo mu biti domaćini. Izvrstan je pjesnik i odličan performer, koji već prvim riječima zadobije svu pažnju publike i drži je s lakoćom do samog kraja nastupa", kažu u Booksi.

Neil McCarthy potječe s juga Irske, no zadnje je desetljeće proveo putujući između Beča i Los Angelesa. Njegove su pjesme objavljene u časopisima i antologijama diljem svijeta i prevedene su na rumunjski, mađarski i srpski. Tri male pjesmarice koje je objavio rasprodane su, no dostupan je album govorene poezije Live in the Laden. Stephen Murray, jedan od vodećih suvremenih irskih pjesnika, za Neilovu je zbirku rekao kako je "ljubavno pismo svijetu u osvit njegovog uništenja".

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 21.03.2018