Pjesništvo u aktualnom kontekstu | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Pjesništvo u aktualnom kontekstu

U sklopu Književnog budoara gostuje Marko Pogačar koji će pročitati nekoliko pjesama iz svog novog, još neobjavljenog rukopisa.

06.06.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U utorak, 6. lipnja u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu Književnog budoara i tribine Poezija na živo gostovati jedan od najcjenjenijih, najnagrađenijih i najprevođenijih naših mladih pjesnika, Marko Pogačar.

Pogačar je rođen 1984. godine u Splitu. Objavio je četiri knjige pjesama, četiri knjige eseja te knjigu kratkih priča. Priredio je antologiju Hrvatska mlada lirika. Suuređivao je Quorum i Zarez, a trenutno uređuje regionalni portal Proletter. Dobitnik je hrvatskih i međunarodnih nagrada za poeziju, prozu i esejistiku. Knjige i tekstovi prevedeni su mu na više od trideset jezika.

U prvom dijelu tribine Marko će pročitati nekoliko pjesama iz novog, još neobjavljenog rukopisa nakon čega će uslijediti razgovor o pročitanome s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 05.06.2017