Plakat u službi feminizma | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Plakat u službi feminizma

Plakati Ženskih studija u razdoblju od 1995. godine do danas nadišli su funkciju promotivnog materijala i postali prepoznatljivim sredstvom prenošenja feminističkih poruka.

12.12.2017 - 31.12.2018 , Zagreb - Centar za ženske studije

Centar za ženske studije poziva na otvorenje izložbe plakata Ženskih studija, koje se održava u utorak, 12. prosinca, u 18 sati u prostorijama Centra.

Obrazovni program Ženskih studija provodi se već dvadeset i tri godine, a svaki puta putem plakata novim polaznicama upućuje poziv za sudjelovanje. Distribucijom plakata u javnom prostoru i šira se javnost upoznaje sa ženskostudijskim temama, a poruke koje plakati pronose o ženama, rodu, moći i drugim feminističkim poljima interesa na taj način opstaju kao sveprisutan vid ne samo oglašavanja, već i kao način prenošenja vrijednosti.

Putem plakata Ženskih studija brojne umjetnice i dizajnerice komunicirale su važne poruke oblikujući pritom prepoznatljiv vizualni izričaj ne temu ženske kulture i ženskih znanja, osobito među mlađom publikom.

Izložba će obuhvatiti radove nastale u razdoblju od 1995. godine do danas, a otvorenje će obilježiti razgovor s Vesnom Pavlaković i Sanjom Bachrach Krištofić, dvjema od mnogih autorica plakata Ženskih studija.

Razgovor će voditi Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 11.12.2017