Planet 8 | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Planet 8

Muzički salon Kulture promjene Studentskog centra predstavlja novi projekt skladateljice Mirele Ivičević.

16.09.2013 - 18.09.2013 , Zagreb - Polukružna dvorana kazališta &TD
  • A
  • +
  • -

Riječ je o glazbenom, ili točnije o intermedijskoj suiti od osam stavaka u kojoj se zvučno i vizualno odnosno glazbeno i scensko vezuju u neraskidivu, organsku cjelinu, projektu na tragu instrumentalnog teatra kakvim ga je definirao i sâm Mauricio Kagel. Mirela Ivičević već u partituru upisuje određene izvanglazbene elemente kao što su dijelovi rekvizite, definirane svjetlosne situacije ili video materijali. Međutim, istovremeno ostavlja puno prostora i samim izvođačima, njihovom snalaženju na sceni, procesu rada u konkretnom prostoru te suradnicima za dramaturgiju, dizajn svijetla, scenografiju i pokret.

Planet 8 stoji za Neptun, osmi po redu planet od Sunca, koji na simboličkoj razini predstavlja glazbenike, odnosno njihovu moć utjecaja na emocionalni i kognitivni aspekt percepcije stvarnosti. 

Na projektu sudjeluju Petra Hrašćanec, Bojan Gagić, Vedran Hleb, Kaja Farszky (udaraljke), Goran Jurković (saksofon), Dunja Kobas (violina, glas), Marija Lešaja (sopran).

Premijera će biti održana u ponedjeljak, 16. rujna, u Polukružnoj dvorani & TD-a, s početkom u 20 sati. Repriza je na rasporedu idući dan, 17 rujna, također u 20 sati.

Muzički salon i ove godine nastavlja s produkcijom suvremenih glazbeno-scenskih projekata, prvenstveno mlađih autora. 


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.09.2013