Platformat | kulturpunkt

Najave Festival

<

Platformat

U Domu mladih održava se treće izdanje festivala nezavisne kulture i umjetnosti s više od pedeset događanja.

29.04.2015 - 09.05.2015 , Split - Dom mladih
  • A
  • +
  • -

U Domu mladih, od 29. travnja do 9. svibnja, održava se treće izdanje Platformata - festivala nezavisne kulture i umjetnosti koji organizira Platforma Doma mladih s ciljem koncentriranja kulturnih i umjetničkih događanja u Domu mladih - prostoru za izvaninstitucionalnu suvremenu kulturu.

Osnovna namjera Platformata je zaokruženim medijskim vidljivim umjetničkim događanjem inovativnog programskog sadržaja privući veći broj publike u Dom mladih, prezentirati im mogućnosti i kapacitete samog prostora, kao i organizacije i aktivnosti koje se u prostoru realiziraju. Kroz suvremen i interesantan format, publika ima mogućnost upoznavanja alternativne umjetničke scene čime se senzibilira šira javnost za hitnost uređenja prostora i nastavak partnerske suradnje s lokalnom samoupravom na razvoju budućeg društveno kulturnog centra.

Izložbe Dizajnerice 1930 - 1980: Kontekst, produkcija i utjecaji te Hrvoje Živčić i Dario Dević Dizajniranje Studentskog centra organizira Platforma 9.81 u MKC-u, Queer Momenti prikazuju Tiger Orange Wadea Gasquea u Beton kinu, održava se javna akcija Food not bombs! na platou ispred Doma mladih, kao i koncerti, Kino klub Split održava radionice i svakodnevne projekcije radova svojih članova, ali i vanjskih, poznatih i manje poznatih autora, ROOM 100 organizira večeri cirkuskog filma, strip radionicu vodi Helena Janečić, Vančo Rebac izlaže Tvrdokorne mrlje u galeriji Praktika i mnogo, mnogo toga više. Program potražite ovdje.

Platforma Doma mladih zagovaračka je platforma na lokalnoj razini – neprofitna, nestranačka i participativna inicijativa za nezavisnu kulturnu scenu i scenu mladih/za mlade koju čini 16 udruga, institucija i ustanova u kulturi.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.04.2015