Pleasure Leftists u Attacku | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Pleasure Leftists u Attacku

Američki post punk bend u Zagrebu će održati koncert uz potporu beogradskih Chresus Jist te zagrebačkih Modern Delusion.

10.05.2014 , Zagreb - Attack

FOTO: xkidx

  • A
  • +
  • -

Pleasure Leftists nastali su 2010., a četiri godine kasnije kreću na europsku turneju koja ih sada dovodi do Balkana. U moru današnjih novonastalih post-punk i goth rock klonova, ova američka četvorka uspjela je naći svoj zvuk. Svoj tračak originalnosti vjerojatno mogu prepisati gitaristu i basistu, bivšim članovima dobro poznatog hardkor benda 9 Shocks Terror, koji donose nekonvencionalan pristup ovom žanru te periodično stvaraju intenzivnu energiju i ritam i podsjećaju nas gdje je onaj pank u post-panku. 

U Zagreb se vraćaju Chresus Jist, trio iščupan iz najprašnjavije garaže beogradskog podzemlja koji i dalje sviraju anti-glanc kombinaciju popa i panka idealnu za izležavanje na plaži i ispijanje jeftinog bambusa. Ista postava, isti članovi nekih kultnih i ne tako kultnih beogradskih bendova. Ovim koncertom startaju svoju debitantsku turneju sa prijateljskim bendom, domaćim dečkima iz Modern Delusiona.

Iako postoje manje od godinu dana, zagrebački trio Modern Delusion ne treba posebno predstavljati. Od studenog prošle godine uspjeli su skupiti konkretnu količinu odsviranih koncerata, kako po matičnoj im državi, tako i van nje. Za razliku od njihovih prijašnjih bendova, a i nekih u kojima su još uvijek aktivni (Dykemann Family, Black Gust, Welcomin' Committee In Flames, The Babies, Daily Trash, ...) članovi Modern Delusiona krenuli su njima još žanrovski nepoznatim stopama, u vode prljavog synth punka, kojeg, iako im je donedavno bio stran, stvaraju poprilično uspješno.

 

Koncert će biti održan u Attacku u subotu 10. svibnja, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice je 25 kuna.

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 09.05.2014