Pledging foot | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Pledging foot

Predstava u koreografiji Eléonore Valère Lachky nastala je u produkciji Liberdancea, a realizirana je u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples.

30.06.2014 - 01.07.2014 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

Premijera predstave u koreografiji Eléonore Valère Lachky održat će se u Zagrebačkom plesnom centru u ponedjeljak, 30. lipnja, s početkom u 20 sati. Reprizna izvedba slijedi u utorak, 1. srpnja, također u 20 sati.

Predstavu izvode Sven Bahat, Andrea Jandrić, Luka Švajda, Una Štalcar Furač i Laszlo Takacs, za kostimografiju je zaslužna Nina Husain, glazbu potpisuju Art Blakey i John Zorn, a majstor rasvjete je Mario Vnučec. Projekt je nastao u produkciji Liberdancea, a realiziran je u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples.  

Ova predstava bazirana je na fizičkoj moći svakog pojedinog plesača koja graniči sa virtuoznošću, a slavi pokret kao izazov te ga inkorporira u vrlo zamršenu prostornu i vremensku strukturu. U ovoj predstavi tijelo plesača uživa i istovremeno slavi tijelo kao glavno izražajno sredstvo koje bez kompromisa svladava vrlo zamršenu prostornu sintaksu, ali joj u svakom segmentu daje tzv. značenjski dio koji publici plasira konkretno značenje, budi radoznalost i znatiželju. 

U predstavi se prepoznaju dva komplementarna sistema : predivna brzina i nametanje stabilnosti. Na oba ova ekstrema radit će se istovremeno jer jedan potpomaže drugi. 

Cijena ulaznice je 25 kuna.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 24.06.2014