Plenarni IETM sastanak | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Plenarni IETM sastanak

Festival Perforacije suorganizator je plenarnog sastanka članova IETM-a, međunarodne mreže organizacija koje se bave izvedbenim umjetnostima, a tema je IDEA(L)S.

25.10.2012 - 28.10.2012 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

U programu koji će biti predstavljen članovima ove međunarodne mreže organizacija naći će se tako presjek domaće scene (za koju je bio raspisan javni poziv) međugeneracijskih umjetnika, mladih i etabliranih, među kojima su: Oliver Frljić, Matija Ferlin, Room 100, Bacački sjenki, Brakno Brezovec, Bobo Jelčić i Nataša Govedić te drugi. Poseban je dio programa i tzv. plesni showcase koji će članovima IETM-a biti predstavljen u Zagrebačkom plesnom centru.

Teme koje će obuhvatiti plenarni sastanak između ostalog biti će globalizacija ničega - što je festivalima kada su u pitanju predstave primječljivo, napuštene prakse i pojmovi u umjetnosti (poput katarze i tragedije), autorska prava, zatim odnos istoka i zapada, i mnoge druge. Posebnost ovogodišnjeg IETM-a jest i taj što se miče od europskog kruga organizacija - ove godine očekuju se gosti iz Australije ali i Michael Kaiser koji će predstaviti jedno američko iskustvo u nezavisnoj kulturi. Ovo je drugi put da je Zagreb domaćin plenarnog sastanka IETM-a nakon 1990. kada je on održan u sklopu Eurokaza.

IETM plenarni sastanak uz Festival Perforacije (udruga Domino) ostvaren je uz pomoć Eurokaza, Kulture promjene SC-a, Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, Hrvatski institut za pokret i ples te Drugo more iz Rijeke.

Više informacija potražite ovdje.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 23.10.2012