Ples je ideja koja odbija umrijeti | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Ples je ideja koja odbija umrijeti

Dočekajte zoru na plesnom performansu.

  • A
  • +
  • -

Selma Banich, Sandra Banić Naumovski, Nino Bokan, Maja Marjančić, Ivana Rončević, Zrinka Užbinec i Ivana Vratarić 17. studenog će u plesnoj dvorani POU Zagreb izvesti performans 06:59 (Ples je ideja koja odbija umrijeti). U ranim jutarnjim satima, publika i plesači zajedno će dočekati razdanjivanje i započeti novi dan.

Performans baziran na manifestu Adama Semijalca i dio je popratnog programa Europske konferencije centara za kulturu Shortcut Europe Zagreb 2012 Započet će u 5 sati ujutro te će trajati do svanuća. "06:59, sviće. Oblačimo kapute i izlazimo na ulicu. Među ljude, među zgrade i u ovo jutro da bi u sjeni države, tog diva koji spava, stvarali novi dan. Jer ples je ideja i ples je ideja koja odbija i ples je ideja koja odbija umrijeti barem na još jedan dan". 

Kako je istaknuto, dolaskom na ovaj performans podržat ćete nastojanja plesnih umjetnika i umjetnica koji su ples odlučili tretirati "ne kao istraživački, teorijski, filozofski i/ili fizički materijal, već su kretanje svojeg tijela u prostoru i vremenu, bez obzira na njegovu estetsku, stilsku i fiziološku pozadinu, uzeli kao iskaz otpora, savršeni readymade, činjenicu da jest i da jesam/o". 

Izvor: SE

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 16.11.2012

VEZANE VIJESTI

Centri za kulturu i urbana regeneracija

Na konferenciji za novinare predstavljen je program kongresa Europske mreže kulturnih centara Shortcut Europe 2012. koji će od 15. do 17. studenog biti održan u Zagrebu.

Kultura mjesta, mjesto kulture

Ovogodišnji kongres Europske mreže centara za kulturu, Shortcut Europe 2012, održava se u Zagrebu.