Ples kao izvor života | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Ples kao izvor života

Proljetna edicija suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti očekuje vas na Karlovac Dance Festivalu.

07.05.2015 - 10.05.2015 , Karlovac - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Već peta godina kontinuiranog poticanja suvremene plesne scene u Karlovcu, sa stalnom zagrebačkom poveznicom, otvara vrata novoj publici i povezivanju gradova temeljem izuzetno zanimljivih programa, predstava, radionica te projekata sa svrhom edukacije i komunikacije. 

Od prošle sezone Kalovac Dance Festival - festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, raspoređen je kroz četiri godišnja doba prirodno potičući životni ciklus, time dočaravajući ples kao izvor života i stvaranja. Zagreb kao ishodište smjernica i trendova, okrenut europskim i svjetskim utjecajima, svakako je dobar poticaj suradnje umjetnika i prenošenja pozitivnih praksi. Stoga je upravo Karlovac Dance Festival ogledalo kulturno-umjetničke ponude sadržaja koji može konkurirati i pozicionirati grad kao platformu prepoznatljivog i traženog sadržaja s ciljem kontinuiranog dolaska i širenja publika. 

Od četvrtka, 7. svibnja, do nedjelje, 10. svibnja, pogledajte predstave Integriranog kolektiva za istraživanje pokreta (IMRC), Aleksandre Janeve Imfeld, video projekcije i TV prikazivanje radova ekscene, te sudjelujte u kritičkom parkouru portala Plesnascena.hr.

Raspored potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.05.2015