Ples u 2043. | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Ples u 2043.

Plesna predstava Willya Pragera i Sonje Pregrad ispituje budućnost plesa kroz koncepte znanstvene fantastike i parazitiranja, artikuliranih kroz tuđe osobne stavove.

31.10.2013 - 02.11.2013 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Projekt Ples u 2043. započet je postavljanjem pitanja kako će ples kao izvedbena umjetnost izgledati za trideset godina i kako će sami umjetnici tada plesati. 

Willy Prager i Sonja Pregrad radili su sa konceptima science fictiona i parazitiranja, koristeći (tuđe) osobne stavove i priče kao paradigme. Postavili su 43 pitanja koreografu i koreografkinji, a onda su reformulacijom njihovih odgovora, uštrcavši injekciju science fictiona - inspirirani idejom da je SF sve što se proglasi SF-om - došli do izvedbe tekućeg stanja.

Kako zamisliti budućnost? Da li zamisliti budućnost znači stvoriti je? Kako otplesati budućnost sada i ovdje? Kako razumjeti procjep od 30 godina?A poduzetništvo plesa? Hoće li ples postati primijenjena umjetnost u kreiranju naprava budućnosti, kroz razumijevanje prirodnog? Ili je budućnost plesa u tome da nestane, da jednostavno bude dio svake naše težnje? Zašto se kretati ako mogu učiniti sve? To je odgovor. Napravi budućnost. Podbaci budućnost. Podbaci bolje. Sa strahom i nadom. 

Predstava će premijerno biti izvedena u četvrtak 31. listopada, u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, dok će reprizna izvedba biti održana 2. studenog.

Cijena ulaznice je 40 kuna, dok plesači, studenti, umirovljenici, polaznici tečajeva u ZPC-u te članovi udruge Domino ulaznicu plaćaju 25 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.10.2013