Plesna niska | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Plesna niska

Pogledajte tri plesne predstave Petre Zanki i Britte Wirthmüller te samostalnu izvedbu Britte Wirthmüller. 

20.04.2012 - 22.04.2012
  • A
  • +
  • -

Prva predstava nosi naslov Holding on to, a Petra Zanki i Britta Wirthmüller izvest će ju u Zagrebačkom plesnom centru, 20. travnja u 19 sati. Kako stoji u najavi, predstava tematizira "stvari koje se potvrđuju jedino kroz nestalan trenutak između ostvarenja  i rastvaranja, stvari koje ne možemo imenovati ili na koje ne možemo pokazati prstom; za koje znamo da su bile tamo jedino u trenutku kada shvatimo da su već prošle. U tim trenucima gubitka shvaćamo da je naša slika svijeta samo jedna od mnogih stvarnosti".

Places, drugu koreografsku kompoziciju tima Zanki i Wirthmüller, moći ćete pogledati na istom mjestu 22. travnja u 12 sati. U predstavi Paces svi elementi iz prolaze kroz postepenu modulaciju. Ono što na prvi pogled sliči na repeticiju je u stvari minimalna alteracija prijašnjeg iskustva. 

Kissing Elisabeth samostalnu izvedbu Britte Wirthmüller i Vierfüßer zajedničku kreaciju Petra Zanki i Britta Wirthmüller, pogledajte 22. travnja u 19 i 30 te u 20 sati. "Na koji se način pojavljuju tijela? Tko i što im omogućuje ponovni nestanak? U solu Kissing Elisabeth Britta Wirthmüller prikazuje tijelo, koje usprkos svojoj potpunoj fizičkoj prisutnosti daje prostor onom nezamislivom, neizrecivom i nemogućem za prikazivanje, tj. onom što nas usmjerava prema granicama zamislivog. 

Za razliku od predstave Holding on to…u kojoj je uspravno tijelo bilo u središtu zbivanja, izvođačice i koreografkinje Petra Zanki i Britta Wirthmüller u predstavi Vierfüßer nalaze se na koljenima i rukama, proučavajući "četveronožno" iskustvo. Ne samo da uspostavljaju suodnos raznih pokreta te iz njih proisteklih slika i dojmova, već istovremeno proučavaju vlastita iskustva ovakvog pomaknutog stanja svoje ljudskosti", stoji u najavama predstave. 

Više o predstavama možete saznati na stranicama Zagrebačkog plesnog centra

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 11.04.2012