Plesni zbirkus 2021. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Plesni zbirkus 2021.

Umjetnice i umjetnici iz različitih izvedbenih područja mogu prijaviti predstave ili radionice namijenjene djeci koje će postati dio programa riječkog festivala.

ROK: 09.04.2021
  • A
  • +
  • -

Udruga Prostor Plus i Vijeće mladih Benčić pozivaju umjetnike/ce s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te interdisciplinarnih praksi koji stvaraju programe za djecu da se prijave za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa. Program će se održati tijekom svibnja ili rujna u Rijeci, ovisno o epidemiološkoj situaciji. 

Plesni zbirkus je program suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu čije je prvo izdanje održano 2019. godine. Program uključuje domaće i inozemne  predstave suvremenog plesa, novog cirkusa i kazališta za djecu te dramske radionice, radionice suvremenog plesa i pokreta te novocirkuskih vještina za djecu i mlade. Djeca su uključena u organizaciju ovog kulturnog programa, koji oblikuju i biraju u suradnji sa stručnim edukatorima/cama. Osim toga, upoznaju se (i sudjeluju u odlučivanju) i s drugim bitnim elementima organizacije kulturnog događanja.

Prijavitelji/ce mogu prijaviti tri vrste programa: izvedbu, radionicu ili kombinaciju izvedbe i radionice. "Zanimaju nas predstave koje su zabavne i poučne, koje govore o djeci, prijateljstvu, zajedništvu i različitosti, ekologiji i zaštiti okoliša i sličnim temama. Važno je da u njima nema nasilja niti diskriminacije. Poželjne su interdisciplinarne predstave (kazalište, lutkarstvo, glazba, suvremeni ples i pokret, novocirkuske vještine itd.) te one koje kombiniraju različite vještine (npr. suvremenog plesa, novog cirkusa, mime, kazališta) te one koje su interaktivne, odnosno u njima može sudjelovati i publika, a primjerene su i djeci i odraslima. Dio programa namjeravamo održati u zatvorenom, no posebno pozivamo umjetnike/ce koji/e su u mogućnosti izvesti predstavu na otvorenom", stoji u tekstu poziva.

Plesni zbirkus izabranim će programima osigurati scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara/ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, kao i honorar, smještaj, putne troškove i topli obrok.

Prijave je moguće poslati ispunjavanjem online obrasca. Rok za prijavu je 9. travanj, a odabrani/e umjetnici/e bit će obaviješteni o rezultatima do 19. travnja.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 12.03.2021