Počinje Zgraf 11 | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Počinje Zgraf 11

Konferencijom za novinare u Galeriji ULUPUH, predstavljen je program Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija – Zgraf.

  • A
  • +
  • -

"Jedanaesto izdanje Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija – Zgraf počinje otvorenjem glavne izložbe u Domu HDLU-a 15. ožujka i traje do 5. travnja", najavila je izvršna direktorica festivala Egle Vošten. Na konferenciji za novinare koja je bila održana 13. ožujka u prostorijama ULUPUH-a, Vošten je istaknula i da će na svečanom otvorenju u biti obznanjeni dobitnici priznanja za najbolja dizajnerska rješenja jedanaestog Zgrafa. Kako je najavila, drugi dan festivala bit će otvorena izložba dobitnika Grand prixa Zgrafa 10 Niklausa Troxlera u Muzeju suvremene umjetnosti. 

Na konferenciji je također istaknuto da je iskustvo prošlih izložbi pokazalo potrebu za uključivanjem studentskih radova pa je ovogodišnji Zgraf obogaćen programom EduZgraf. Ovaj programa namijenjen studentima dizajna, na konferenciji je najavila jedna od voditeljica Ivana Meštrov: "Fokus programa je stavljen na međunarodnu studentsku izložbu pod naslovom Krenimo od početka, koja će biti otvorena u subotu, 17. ožujka, u 20 sati u Galeriji PU Studentskog centra, s bogatim popratnim programom i gostovanjem mnogih studenata iz regije. EduZgraf je rezultat natječajnog poziva kroz koji smo željeli propitati forme dizajnerske edukacije danas i na njemu sudjeluje 58 autora s 81 radom, svi redom studenti na odsjecima za vizualne komunikacije i grafičkog dizajna".

Svi programi jedanaeste Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija – Zgraf su besplatni i otvoren za sve zainteresirane. Dodatne informacije i raspored pojedinih programa pronađite ovdje.

Izvor: Zgraf 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 13.03.2012