Počeci plesne scene | kulturpunkt

Najave Simpozij

<

Počeci plesne scene

Simpozij Zlatne šezdesete ili kako se stvarala plesna scena u Hrvatskoj želi pojasniti i bolje razumjeti kontekst nastanka i bitne razvojne faze plesne scene u Hrvatskoj.

28.09.2018 - 30.09.2018 , Zagreb - Hrvatski centar ITI, Zagreb - Muzej za umjetnost i obrt

FOTO: https://kretanja-movements.com/

Potaknut izložbom 1960-e u Hrvatskoj / Mit i Stvarnost, koja je do 30. rujna otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt, Hrvatski centar ITI organizira simpozij Zlatne šezdesete ili kako se stvarala plesna scena u Hrvatskoj, na kojem želi pojasniti i bolje razumjeti kontekst nastanka i bitne razvojne faze plesne scene u Hrvatskoj.

Simpozij će uvodno započeti u MUO-u u petak, 28. rujna u 19 sati razgovorom s Majom Bezjak, a potom se 29. i 30. rujna nastavlja u prostorijama Hrvatskog centra ITI, u Basaričekovoj 24 u Zagrebu.

Simpozij je koncipiran oko dviju velikih i paralelnih tema plesnih 60-ih, a to su razvoj hrvatskog baleta te formiranje suvremene plesne scene u Hrvatskoj. Prvi dan bit će posvećen razvoju hrvatskog baleta, a drugi dan Simpozija tematizirat će formiranje suvremene plesne scene u Hrvatskoj. Predavači su Milko Šparemblek, Andreja Jeličić, Sonja Kastl, Ivica Boban, Tihana Škrinjarić, Maja Đurinović i drugi.

Predavanja će se u subotu i nedjelju održati od 10 do 15 sati, a svi zainteresirani građani pozvani su da se slobodno pridruže i sudjeluju.

Više informacija o predavačima i temama moguće je pronaći na službenoj stranici Hrvatskog centra ITI.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 26.09.2018