Početak školske godine u znaku filma | kulturpunkt

Najave Festival

<

Početak školske godine u znaku filma

Uz Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, grad na četiri rijeke još jednom postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva.

12.09.2017 - 16.09.2017 , Karlovac - Razne lokacije

FOTO: FourRiver FilmFest / Facebook

Kraj ljetnih mjeseci i početak školske godine već tradicionalno u Karlovcu protječe u znaku filma – naime, od 12. do 16. rujna grad na četiri rijeke postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva.  22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival manifestacije su koje okupljaju brojne filmašice i filmaše iz regije i svijeta koji kroz filmske naslove vršnjacima i stručnjacima predstavljaju vlastitu filmsku strast; tako se na filmskom platnu u Karlovcu u rujnu 'odvrti' najkvalitetnije od hrvatske i svjetske srednjoškolske kinematografije.

Selekcijska komisija u sastavu Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture te filmski kritičari Boško Picula i Stipe Radić u natjecateljski program uvrstili su sveukupno 71 naslova – 34 strana filma u sklopu Festivala te 37 hrvatskih filmova u okviru Revije. 

Spomenute manifestacije kroz pet će dana uključiti i izuzetno bogat popratni program – od edukativnih radionica za mlade, predstavljanja filmskih radova djece sa srodnih manifestacija, predstavljanja međunarodnih srodnih projekata i manifestacija, sve do bogatog večernjeg programa za sve uzraste koji uključuje aktualne filmske radove suvremenih domaćih autorica i autora.  

Jedan od popratnih programa, Nekad laureati Revije i Festivala, a danas? uključuje danas priznate autore i autorice koji su svoj filmski put i uspjeh započeli upravo na Filmskoj reviji mladeži (ili pak na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece) - ove godine kao nekadašnje laureate Revije predstavit će se redatelji Čejen Černić i Gorana Ribarića.

Pored toga, program Najbolje iz dječje filmske kuhinje ukazuje nam na one autore i autorice koji su svoj filmski uspjeh ostvarili još prije srednjoškolske dobi.

Kompletan festivalski program je besplatan. Detaljnije informacije pronađite na službenim web stranicama

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 16.08.2017